Om Duvesjöns Villaområde

Gränsande till spännande natur- och vildmarkslandskap, hagmarker, ängar, sjöar, skogar och stilla vattendrag, ligger ett fantastiskt vackert villaområde. Det är Lysegårdens, vid Duvesjön belägna villaområde, ca 1.5 km norr om Lysegårdens golfbana.

För den naturälskande människan ger området mycket stora möjlighet till ett rofyllt boende parat med ett aktivt friluftsliv. Naturen omkring, delvis "orörd", med vandringsleder, cykelvägar och fiskevatten med inplanterad ädelfisk. Fiskekort krävs och finns att köpa för en billig peng.

I skogarna finns ett rikt djurliv, med älg, rådjur och olika fågelarter. Det finns gott om blåbär, lingon och andra godsaker i naturen som t.ex. svampar.

Badplats för de boende finns vid Duvesjön inom området. Där finns lekredskap för barnen, bord och bänkar för en fika mellan doppen, eller bara koppla av vid stranden.

En fotbollsplan, där både stora och små, kan vara "Anders Svensson, Henke Larsson" eller någon annan fotbollsidol och göra "drömmålet" på hemmaplan.

 

Det finns även en liten festplats med dansbana där föreningen anordnar midsommarfestligheter och andra gemensamma tillställningar, med musik, dans och naturligtvis lekar för de mindre barnen.

Lysegårdens golfbana med 27 hål, ligger bara någon km från bostadsområdet. Där kan man gå en runda och kanske efteråt äta en bit mat på golfbanans restaurang.

Ja listan kan göras lång, med allt detta och mer till, ges de boende oanade möjligheter till rekreation, avkoppling och aktiviteter både sommar och vinter.

Mer information om Lysegårdens villaområde, försäljning av tomter och utbyggnad, lämnas genom kontakt med:

Lysegården Sand & Trä - Roger Engström
Telefon 0303-22 31 30

Klicka här för att skicka e-post »